Je hebt het scherm Android Recovery-modus waarschijnlijk eerder gezien. Het verschijnt nadat u uw telefoon probeert op te starten, en het gaat gewoon naar een leeg scherm met een uitroepteken erop. Dit komt meestal omdat uw telefoon is gecrasht, maar soms kan dit komen door een softwareprobleem of een foutieve update. Wanneer dit gebeurt, moet u de Android-herstelmodus of Android-software voor gegevensherstel openen om te herstellen wat er mis is gegaan.

De Android-herstelmodus is een van de essentiƫle dingen die elke gebruiker van een mobiele telefoon moet weten, omdat er zoveel verschillende redenen zijn waarom dit nodig kan zijn. Als je merkt dat je vastzit in deze modus, maak je dan geen zorgen! Dit artikel laat u zien hoe u gegevensherstel voor Android uitvoert zonder gegevens te verliezen, zodat uw gegevens en apparaat intact en ongeschonden blijven.

Wat is de Android-herstelmodus?

Android-herstelmodus is een modus die u op elk moment vanaf uw telefoon kunt openen. Het is nodig voor die keren dat uw telefoon niet meer goed werkt of vastloopt op het Android-scherm met een uitroepteken.

Om in de Android-herstelmodus te komen, schakelt u eerst uw telefoon uit en vervolgens weer in. Vervolgens moet je de volumeknop en de aan / uit-knop tegelijkertijd ingedrukt houden totdat je een robot op je scherm ziet verschijnen. Als dit niet werkt, probeer dan de volume- en home-knoppen tegelijkertijd ingedrukt te houden.

Zodra u zich in deze modus bevindt, drukt u op “Gegevens wissen / Fabrieksinstellingen herstellen” en vervolgens op “Alles wissen”. Uw gegevens worden van uw apparaat verwijderd, maar niet van de servers van Google. Afhankelijk van de reden waarom uw telefoon niet meer goed werkte, moet u mogelijk nog steeds een fabrieksreset uitvoeren om te herstellen wat er mis is gegaan met de software-update of om nieuwe updates voor Android te installeren.

Hoe haal ik mijn Android uit de herstelmodus zonder gegevens te verliezen?

Voor de meeste Android-telefoons is het proces om de Android-herstelmodus te verlaten zonder gegevens te verliezen eenvoudig. Het eerste dat u wilt doen, is de aan / uit-knop ingedrukt houden en vervolgens de knop Volume omlaag ingedrukt houden. Als u een Samsung-telefoon gebruikt, moet u in plaats daarvan de knoppen Power en Volume Up ingedrukt houden. Wacht tot je telefoon trilt en laat dan beide knoppen tegelijk los. Nu zie je een menu voor je met opties zoals “Systeem nu opnieuw opstarten” of “Update toepassen vanuit ADB”. U wilt “Systeem nu opnieuw opstarten” kiezen als uw telefoon is geroot of een ontgrendelde bootloader heeft. Kies anders ‘Update van ADB toepassen’. Je telefoon wordt nu opnieuw opgestart en je bent uit de Android-herstelmodus zonder gegevens te verliezen.

Hoe krijg ik mijn Android-telefoon in de herstelmodus?

De meeste Android-telefoons kunnen naar de Android-herstelmodus gaan door de aan / uit-knop ingedrukt te houden en vervolgens de knop Volume omhoog ingedrukt te houden. Als dat echter niet werkt, moet u mogelijk de aan / uit-knop ingedrukt houden en in plaats daarvan de knop Volume omlaag ingedrukt houden. Als dat nog steeds niet werkt, probeer dan de aan / uit-knop ingedrukt te houden en vervolgens de startknop ingedrukt te houden.

Als dat niet werkt, probeer dan je telefoon op een computer aan te sluiten met een USB-kabel en ADB te gebruiken om je telefoon opnieuw op te starten in de herstelmodus.

Conclusie

Dus de gevreesde Android-herstelmodus is met je telefoon gebeurd. Maar maak je geen zorgen, het hoeft niet het einde van de wereld te zijn. De herstelmodus wordt vaak gebruikt om problemen met het apparaat te diagnosticeren, maar het kan ook enkele van die problemen oplossen, als u weet wat u doet. Het binnengaan van de herstelmodus wordt meestal gedaan door de aan / uit- en volumeknoppen tegelijkertijd ingedrukt te houden. Omdat u zich echter al in de herstelmodus bevindt, kunt u de knoppen op de telefoon niet gebruiken.