Tegenwoordig komen er steeds meer onrealistische beelden op je af over hoe een vrouw eruit zou moeten zien. Super dun, met fatsoenlijke borsten, een prachtig gezicht en mooie volle haren. Meisjes worden hier al vroeg mee geconfronteerd in bladen en via Instagram, Facebook, Tiktok, Youtube en Snapchat. Het is aan de directe omgeving van een meisje om te zorgen dat ze ziet dat dit allemaal nep is en dat zij gewoon mooi is zoals ze is. Deze meiden hebben zelfvertrouwen nodig en als ze dat eenmaal hebben, zien ze ook wat het verschil is tussen echt en nep. Soms kan het natuurlijk zo zijn, dat wanneer ze ouder worden, ze toch onzeker blijven over iets aan hun lijf. Misschien hebben ze flaporen, wijnvlekken in het gezicht, hele ongelijke borsten of iets dergelijks. In deze gevallen is er gelukkig hulp te krijgen.

Plastische chirurgie

Er wordt regelmatig negatief gedaan over plastische chirurgie, omdat je vaak alleen de resultaten ziet van waar het verkeerd is gegaan, als het mooi en natuurlijk is gedaan, ziet niemand het. Zo’n goede ingreep kan heel veel vertrouwen geven. Er zijn echt heel veel vrouwen die onzeker zijn over iets aan hun lijf, omdat het ook gewoon echt anders is van hoe een lijf hoort te zijn. Bijvoorbeeld borsten die 2 maten in cups verschillen van elkaar en je onmogelijk een passende BH kan kopen of ongelijke schaamlippen, waarbij de ene echt een stuk groter is en pijn doet bij het sporten of tijdens het vrijen en ga zo maar door. Hier kan je je aan laten helpen door een borstcorrectie of een schaamlipcorrectie en dit kan heel veel zelfvertrouwen geven.

Psychische hulp

Op deze manier is plastische chirurgie dus ook meteen psychische hulp. Als een vrouw zo onzeker is over iets aan haar lijf, kan dat grote gevolgen hebben voor hoe ze het leven tegemoet treedt. Ze kan echt van een grijze muis veranderen in een prachtige vlinder die heerlijk door het leven fladdert. Dit is iets om echt niet te onderschatten. Als een vrouw zich mooi voelt en zeker is van zichzelf, kan ze bergen verzetten. 

Positief in het leven staan

Al van jongs af aan is het aan de directe omgeving om een meisje zelfvertrouwen te geven. Zorg dat ze zich niet gek laat maken door wat de ‘mode’ is of hoe je eruit ‘hoort’ te zien, ieder meisje is mooi. Geef dit mee. Want of ze nou dik of dun zijn, ze worden zich op een bepaalde leeftijd allemaal bewust van hoe hun lijf eruitziet. Ze gaan er onderling over praten: ‘jij bent echt best dun he’ en in een klap kan een meisje onzeker worden, veel meer gaan eten dan nodig en in een keer dik worden en de rest van haar leven een complex hebben. Als ze zelfvertrouwen hebben, kunnen ze zo’n opmerking misschien niet leuk vinden, maar deze ook makkelijker naast zich neerleggen en erover praten thuis, dat kan op de lange termijn veel ellende schelen. En mocht er nou toch echt iets aan het lijf zijn wat gewoon echt niet klopt, echt ongelijk is voorbeeld, of scheef, dan is daar gelukkig, zonder enige gene, hulp bij te halen.