Heb je ooit gehoord van Usenet? Het is een netwerk waarbij je voor een aantal euro per maand terecht komt op een anonieme, veilige verbinding met een groot forum aan diverse onderwerpen. Hier kun je ontzettend veel informatie downloaden. Wil je wat meer weten over literatuur, nieuws, films of muziek? Wil je graag een discussie op gang brengen op een forum dat veilig en anoniem is? Dan is Usenet echt iets voor jou. Usenet is voor iedereen beschikbaar tegen een kleine prijs. Het enige wat je hoeft te doen om het te kunnen gebruiken is een abonnement afsluiten bij een Usenet Provider. Dit abonnement geeft je toegang tot het peer-to-peer netwerk. Wanneer je gebruik wil maken van de download functies van Usenet moet je beschikken over de Usenet clients. We leggen je in dit artikel uit wat deze Usenet Clients voor jou kunnen betekenen.

Hoe het werkt

Binnen Usenet kun je veilig en anoniem contact zoeken met andere users van het usenet netwerk. Je kan discussiëren of bestanden uitwisselen. Met toegang tot usenet krijg je eigenlijk toegang tot een grote server met daarop gigantisch veel data. Doordat Usenet een peer-to-peer netwerk is kan het nooit uit elkaar vallen. Wanneer één ‘peer’ wegvalt in de schakel, vangt een andere peer, ook wel computer, de uitgevallen computer op. Hierdoor heb je eigenlijk 99,9% uptime en ben je altijd zeker dat kunt blijven communiceren en kunt blijven downloaden binnen je netwerk.

Browsen via Usenet Clients?

Wanneer je een Usenet abonnement hebt afgesloten heb je een Usenet Client nodig om daadwerkelijk bestanden te kunnen lezen en bestanden te kunnen downloaden. Een Usenet Client zoals Grabit, Spotlite of NZBGet maken het je gemakkelijk om programma’s en fora te vinden en te lezen. De clients lezen op een beveiligde manier bestanden uit zodat je precies weet wat je leest of download. Het installeren van een usenet client is appeltje eitje als je één van de vele guides leest die je online kunt vinden .

Nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwgierig geworden en wil je de mogelijkheden ontdekken van Usenet en het gebruik van verschillende Usenet Clients die je kunt vinden op Vipernews.com? Om te beginnen is het belangrijk een goede Usenet provider te nemen, voordat je kan genieten van de vele informatie die het Usenet je te bieden heeft. Eén favoriet van ons is ViperNews. Zij hebben voor elke gebruiker een goed passend pakket zodat je nooit meer afneemt dan je daadwerkelijk gebruikt. Ook hebben zij privacy en veiligheid erg hoog in het vaandel staan. Als je meer wil weten over Usenet en over de vele mogelijkheden kun je heel veel informatie vinden op hun website.