Gefeliciteerd, jullie verwachten een baby! Een van de leukste dingen om te doen wanneer je zwanger bent, is het bedenken van een geboortekaartje. Het is de perfecte manier om aan iedereen te vertellen dat jullie kleintje onderweg is en om de geboorte van jullie baby aan te kondigen. Maar hoe maak je het geboortekaartje origineel en persoonlijk? Hier zijn 10 ideeën voor geboortekaartjes die je kunt gebruiken om je kaartje uniek te maken.

1. Foto geboortekaartje

Een foto van jullie pasgeboren baby is een geweldige manier om jullie geboortekaartje persoonlijker te maken. Kies voor een simpele achtergrond en een liefdevolle foto van jullie baby en voeg daar jullie eigen tekst aan toe.

2. Trek aan een touwtje geboortekaartje

Dit is een heel leuk en origineel idee, waarbij je de ontvanger letterlijk iets kunt laten doen. Op het geboortekaartje maakt je dan een klein gaatje, door dat gat steek je een touwtje. Vervolgens trek je aan het touwtje en zie je de naam en geboortedatum van jullie baby verschijnen.

3. Geboortekaartje met een fotostrip

Een fotostrip op het geboortekaartje is hip en trendy. Bijvoorbeeld twee foto’s van jullie baby in een hart of een vierkant. Het zijn maar twee foto’s, maar het zorgt er zo wel voor dat jullie geboortekaartje een unieke uitstraling heeft.

4. Geboortekaartje met een illustratie

Een handgetekende illustratie geeft jullie geboortekaartje een persoonlijke touch. Kies een onderwerp dat bij jullie past zoals bijvoorbeeld een bepaald dier, een vogelhuisje of een sterrenhemel.

5. Strak geboortekaartje

Als je van een strakke en moderne look houdt, dan is een strak geboortekaartje helemaal iets voor jullie. Het kaartje kan bijvoorbeeld helemaal wit zijn met alleen de naam van jullie baby en de geboortedatum in een mooie kleur.

6. Geboortekaartje met letterpress

Letterpress is een handmatige druktechniek en wordt gebruikt om mooie, diepe indrukken in dik papier te maken. Het is een prachtige manier om jullie geboortekaartje op te maken met mooie en strakke lettertypen.

7. Geboortekaartje met een gedichtje

Een gedichtje dat past bij jullie baby of bij jullie als ouders, is een prachtig idee voor een geboortekaartje. Het geeft het kaartje een persoonlijke touch en maakt het extra speciaal.

8. Geboortekaartje met een tekening

Een geboortekaartje met een tekening van de baby kan heel leuk zijn. Het kan een simpele, schetsmatige tekening zijn of een wat gedetailleerdere tekening. Quote: “Een geboortekaartje met een handgetekende tekening van jullie baby is iets wat niemand anders op de wereld heeft.”

9. Vlaggetjes geboortekaartje

Geboortekaartjes met vlaggetjes zijn heel speels en vrolijk. Je kunt de naam en geboortedatum van jullie baby op de vlaggetjes plaatsen en aan de voorkant bijvoorbeeld een grote foto van jullie baby laten drukken.

10. Geboortekaartje met een foto collages

Een fotocollage van jullie baby kan heel leuk zijn op een geboortekaartje. Kies verschillende foto’s en laat deze in een leuke vorm op het kaartje drukken, bijvoorbeeld in de vorm van een hart, ster of bloem.