Smaken veranderen, technologieƫn blijven zich ontwikkelen en hiermee is het een komen en gaan van trends. Zo ook op het gebied van keukenspullen. Benieuwd welke drie trends daar op dit moment de boventoon voeren? Je leest het in dit blog.

1. Bamboe: van losse kom tot keukenset

Een opvallende trend als het gaat om keukengerei zie je voornamelijk terug in het materiaal. Daar waar kunststof het voorheen altijd goed gedaan heeft, zie je tegenwoordig dat de voorkeur meer en meer uitgaat naar duurzaam en natuurlijk. Hierdoor valt de keuze al snel op materiaal, zoals bamboe. Wat maakt nu dat bamboe keukengerei in toenemende mate aan populariteit wint? Zoals genoemd, is het materiaal duurzaam en heeft het een natuurlijke uitstraling, maar er is meer. Wist je namelijk dat bamboe van nature beschikt over antibacteriƫle eigenschappen? Daarnaast is het erg flexibel, maar zeker ook heel stevig. Deze combinatie, te samen met de eerder genoemde aspecten, zorgen er voor dat je in veel keukens bamboe tegenkomt. Van kommen en pollepels tot complete keukensets, inclusief houders.

2. Pannen: Duitse degelijkheid

Ook als het gaat om pannen zie je een toenemende trend. Zo gaan veel mensen tegenwoordig voor de combinatie van functionaliteit en design en komen daarbij al snel uit op pannen van het Duitse merk WMF. Deze pannen zijn niet alleen erg duurzaam, maar ook nog eens vorm- en slijtvast, kunnen in de oven en zien er bovendien zeer fraai uit. Dankzij het uiterlijk van (roestvrij) staal ogen de pannen degelijk en strak. Krassen zul je er niet snel op krijgen en vetvlekken zijn eenvoudig te verwijderen. WMF pannen zijn dan ook een echte aanwinst voor elke keuken.

3. De waterkoker: retro of modern?

Een laatste trend die in veel keukens zichtbaar is, heeft te maken met een product dat ver uit de meeste mensen hebben, maar die lange tijd in een kastje of hoek weggestopt was: de waterkoker. Een praktisch apparaat dat veel huishoudens snel voorziet van kokend water, maar waarbij weinig aandacht was voor het oog. En het oog wilt tenslotte ook wat, niet waar? Wat je tegenwoordig ziet, kan twee kanten op: of mensen kiezen bewust voor de retro of vintage look van een waterkoker, bijvoorbeeld in de opvallende kleur rood, al dan niet met temperatuurmeter aan de buitenkant, of mensen gaan voor een meer hippe variant die vaak doorzichtig is en voorzien van lichtjes om het geheel een moderne look te geven. Voor beide geldt dat de waterkoker inmiddels toch echt behoort tot een product waar mensen een blikvanger van maken in hun keuken.