Het kan van de ene op de andere dag gebeuren dat je in een conflict beland met je buren. Deze dreigen misschien wel te willen bouwen op jouw grond, waarvan ze claimen dat het bij hun eigen erf hoort. Of je hoort op vrijdag op je werk dat je maandag niet meer hoeft te komen, omdat per direct je contract is beëindigd. In situaties als deze is het belangrijk om te weten dat je het hier niet bij hoeft te laten. Er staat namelijk altijd hulp voor je klaar. Heb je een rechtsbijstandverzekering, dan is juridische hulp van specialisten altijd dichtbij. Beschik je niet over deze verzekering, maar heb je toch per direct rechtshulp nodig, dan is er Rechtshulp on Demand.

Keuze uit deze basispakketten

Je hebt bij een verzekeraar als Univé verschillende opties om uit te kiezen voor het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. De eerste is het pakket Verkeer & Voertuigen, gericht op het ontstaan van enkele vorm van schade in het verkeer. Dit betreft zowel materiële als letselschade. Het tweede pakket heet Consument, Koop & Wonen. Deze verzekering helpt je met problemen rondom gedane aankopen of overeenkomsten. Het derde pakket is een combinatie van de twee bovengenoemde. Wil je graag profiteren van beide, dan ontvang je met het pakket Combi Basisdekkingen alle dekkingen die binnen Verkeer & Voertuigen en Consument, Koop & Wonen vallen. Hiermee ontvang je tevens een korting van 50% op Verkeer & Voertuigen. 

Daarnaast tal van aanvullende dekkingen mogelijk

Naast de basisdekkingen zijn er nog tal van aanvullende dekkingen mogelijk. Denk aan Uitkeringen, Toeslagen & Pensioen. Deze biedt uitkomst wanneer bijvoorbeeld om onduidelijke redenen je uitkering stop wordt gezet, of wanneer je ontvangen toeslagen moet terugbetalen. Extra fijn om te weten is dat er geen sprake is van een wachttijd als je onmiddellijk hulp nodig hebt. Hulp is op verschillende manieren in te schakelen. Zo kun je online je zaak melden, waarna zo gauw mogelijk contact met je wordt gezocht door een jurist van Univé. Een andere optie is telefonisch contact op te nemen. Het afsluiten van een Rechtsbijstandverzekering is overigens vele malen goedkoper dan zelf elders een advocaat in te schakelen. Hiermee bespaar je eenvoudig honderden tot duizenden euro’s. 

Geen rechtsbijstandverzekering? Rechtshulp On Demand biedt uitkomst

Ben je in een juridisch probleem verwikkeld geraakt, maar heb je geen rechtsbijstandverzekering? Dan is er altijd nog Rechtshulp On Demand, geschikt voor zowel particulieren als ondernemers. Hiermee krijg je direct de hulp die je nodig hebt. Denk aan het beeldbellen met een jurist van Univé, waarmee je 30 minuten de tijd hebt om je probleem voor te leggen en op dat moment advies te krijgen. Mocht het nodig zijn, dan wordt er verdere actie ondernomen. Het laten beoordelen van de situatie, het opstellen van een brief tot en met eventueel procederen aan toe zijn allemaal mogelijkheden die deze verzekeraar aanbiedt. Via de onlinetool Pakkethulp is het maken van een keuze heel eenvoudig gemaakt.