Je eigen gaming pc samenstellen is een geweldige manier om geld te besparen en de exacte onderdelen te krijgen die je nodig hebt voor de beste game-ervaring. Via BTO kun je losse onderdelen uitzoeken die passen bij jouw budget en behoeften. Maar waar begin je? In dit artikel lopen we je van begin tot eind door het proces van het bouwen van je eigen custom gaming PC.

1. Kies je processor en moederbord

Zodra je een kast hebt gekozen, is het tijd om een processor en moederbord te kiezen. De processor is een van de belangrijkste onderdelen van een computer, omdat hij het meeste zware werk doet voor het draaien van apps en games. Het moederbord fungeert als de “ruggengraat” van je systeem, verbindt alle andere componenten met elkaar en laat ze met elkaar communiceren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze twee stukken compatibel zijn met elkaar voordat je aankopen doet; zo niet, dan zullen ze niet goed samenwerken! 

2. RAM en opslag kiezen

Nu je een processor en moederbord hebt gekozen, is het tijd om onze aandacht te richten op RAM en opslag. RAM staat voor Random Access Memory; dit zorgt ervoor dat programma’s en toepassingen snel kunnen draaien zonder te vertragen of jou systeem volledig te bevriezen. Bij het winkelen voor RAM-sticks moet je zowel kijken naar de capaciteit (hoeveel RAM een stick bevat) als naar de snelheid (hoe snel gegevens kunnen worden overgedragen tussen twee punten). Wat opslag betreft, kiezen de meeste mensen voor een SSD boven een HDD vanwege de hogere snelheid (en de kleinere afmetingen).

3. Grafische kaart en randapparatuur toevoegen

De laatste stappen omvatten het toevoegen van extra componenten zoals grafische kaarten (voor betere beelden) en randapparatuur zoals toetsenborden/muizen/monitoren/etc.. Let bij grafische kaarten vooral op het stroomverbruik (zodat ze niet te veel stroom trekken) en de kloksnelheid (zodat de prestaties niet worden beïnvloed door te lage snelheden). Wat de randapparatuur betreft, kun je kijken naar beoordelingen van klanten, zodat je kunt bepalen welke het beste werkt met de installatie zonder de bank te breken!