Het is een mooie zomerdag en wat is er dan fijner om lekker naar buiten te gaan en te genieten van het mooie weer? Zorg dat je de handigste spullen bij je hebt om je dag zo heerlijk mogelijk te maken. Het zou namelijk echt jammer zijn als je ergens op een mooie plek bent en je wilt net gaan ontspannen, dat je erachter komt dat er thuis nog iets ligt wat mee had gemoeten.

Sterk kleed

Waar je ook heen gaat buiten, het is altijd fijn als je op een kleed kan liggen of zitten, zodat je zelf schoon blijft én zodat je minder insecten meteen over je heen hebt lopen. Zorg voor een goed kleed met een slimme onderkant, een onderkant die waterafstotend en stevig is. Heeft het namelijk de vorige dag geregend, dan kan de grond nog vochtig zijn en dan ben je mooi tegen dat water beschermd. Ook gebeurt het vaak dat de ondergrond hard is, met steentjes en/of takjes of dennenappels, in zo’n geval is het handig dat de onderkant van je kleed hard is, dan kan hij niet meteen scheuren bij iets scherps. 

Muziek

Neem je eigen muziek lekker mee. Zet hem natuurlijk niet te hard, want je wilt anderen niet tot last zijn. Ook wil je niet enkel je telefoon meenemen, maar juist een fijn boxje. Dat kan je zo duur maken als je zelf wilt, voor een paar euro heb je al een klein boxje, maar het liefst heb je natuurlijk gewoon prachtig geluid bij je. Zeker als je regelmatig op avontuur gaat is het heel fijn om een goede box bij je te hebben, zoals bijvoorbeeld een van Bang & Olufsen, de Beosound A5. Dan heb je echt het beste van het beste en waan je je op een nog mooiere plek dan dat je al bent.

Gekoeld eten en drinken

Tegenwoordig hebben ze heel veel kleine, leuk uitziende koeltasjes. Zo kan je je lekkere eten en drinken goed beschermen tegen de warmte en hoef je niet meteen een hele grote koelbox mee te nemen. Let er bij het drinken wel op dat het ergens inzit dat je goed af kan sluiten, want je wilt niet dat het gaat lekken, zeker niet als het zoet is i.v.m. insecten. Stop je eten in een plastic zakje, zodat als het op is, je dat zakje kan gebruiken als afvalzakje en je al je afval weer mee kan nemen en je de mooie plek schoon achterlaat.

Genieten

Stop natuurlijk sowieso je zwemkleding, je handdoek en je zonnebrand in een tas, dan kan je lekker het water in en ben je goed beschermd. Je portemonnee voor eventueel nog iets leuks of lekkers en een klein tasje voor je waardevolle spullen is ook altijd handig. Heb je dit allemaal? Dan kan je ontspannen op een mooie plek van het mooie weer gaan genieten.