Er zijn op dit moment meer vacatures dan werkzoekenden, dus als je op zoek bent naar werk in Westland is dit de juiste tijd. Maar hoe pak je dat nou het beste aan? Welke pad kan je het beste bewandelen om de beste vacatures die passen bij jou te vinden? En wat doe je als je een leuke vacature hebt gevonden? Hieronder vind je uitleg over dit traject.

Waar vind je vacatures?

Heel veel vacatures staan op landelijke verzamelsites als Indeed, maar je hebt ook regionale sites als westlandsebanen.nl. Het is maar net waar je naar op zoek bent, juist verweg, of juist dichtbij, maar dat een verzamelsite je kan helpen bij het vinden van leuke vacatures is iets dat zeker is. Hier kan je vaak precies aangeven waar je naar op zoek bent, in welke branche, voor hoeveel uur, fulltime of parttime.  Als je dat hebt gedaan rollen de passende vacatures zo over je scherm en kan je zien waar ze op zoek zijn naar jou.

Recruiters

Je kan ook voor een persoonlijkere aanpak gaan, dan meld je je aan bij een recruiter. Hij of zij zal dan samen met jou gaan kijken welke vacatures zij in hun portefeuille hebben en welke daarvan bij jou past. Door hun persoonlijke bemiddeling aan zowel de bedrijfskant als werkzoekende-kant, zorgt ervoor dat er vaak een juiste match wordt gemaakt. De recruiter weet al wie jij bent en weet hoe het bedrijf werkt, dat er dus een goede klik zal zijn aan beide kanten is dan groot.

Goed CV

Voor alle vacatures die je ziet waar je op wilt reageren dien je een goed CV te hebben. Vul je CV met alle relevante werkervaring, opleidingen, talenten en nevenactiviteiten. Zet het op een logische volgorde op, bij voorkeur chronologisch. Cluster je werkervaringen bij elkaar en doe dat ook voor opleidingen, je talenten en je nevenactiviteiten. Zo kan de plaatser van de vacatures meteen in een oog opslag je CV scannen en beoordelen. Vergeet ook niet een foto van jezelf toe te voegen, dan weten ze meteen hoe je eruit ziet. En probeer ook kleur ofzo te gebruiken, of zelfs een unieke opmaak, zodat je opvalt.

Goede motivatie

Als je leuke vacatures hebt gevonden waar je op wilt solliciteren heb je ook een goede motivatiebrief nodig. Waarom pas jij zo goed bij de baan? Welke kwaliteiten heb jij waardoor je je onderscheidt van anderen en waarom ze dus juist voor jou moeten kiezen? Leg dit allemaal heel goed uit, slim ook om daarbij bewoordingen uit de vacatures te gebruiken, dat laat zien dat je de vacatures echt goed gelezen hebt.

Een nieuwe baan

Heb je je droomvacature gevonden? Heb je je CV en je motivatie gedeeld, al dan niet via een vacaturesite of via een recruiter? Dan is er een grote kans dat je op gesprek mag komen om jezelf te presenteren  en je CV en motivatie toe te lichten. Als je daar dan ook een goede indruk maakt, dan wordt jou misschien wel een nieuwe baan aangeboden!

Het zijn een paar stappen om te doorlopen en als dat naar een leuke nieuwe baan leidt waar je energie van krijgt, dan was het je investeringstijd natuurlijk meer dan waard. Succes!