Met de juiste sieraden maak je elke outfit helemaal af. Er zijn enorm veel sieraden om uit te kiezen. Sieraden zijn niet alleen gewild onder de vrouwen, maar ook voor mannen zijn sieraden heel populair! We zijn alweer halverwege 2023 en welke trends vallen ons op in de sieradenwereld? Lees snel verder en ontdek de trends van 2023 in deze blog.

Symbolische sieraden

Laat je persoonlijkheid en emoties zien door middel van symbolische sieraden. In 2023 is de stijgende populariteit van deze sieraden zichtbaar. Mensen kiezen graag voor sieraden met diepgaande betekenissen en mooie verhalen. Denk aan verschillende hangers met een diepere betekenis, zoals de ankerhanger. Deze staat voor stabiliteit en veerkracht. Ook spirituele symbolen, zoals mandala’s en chakra’s, zijn helemaal in de mode. Leuk om je eens in te lezen in de verschillende betekenissen van symbolen. Er zit er vast een tussen die perfect bij jou past!

Symbolische sieraden hebben de kracht om een verbinding te creëren tussen de drager en het sieraad. Accessoires krijgen zo extra betekenis en kunnen je meer kracht geven wanneer je ze staat. Dit soort sieraden zijn ook een mooi cadeau om iemands persoonlijkheid of gevoelens te vieren. Ga voor een subtiel symbool of juist voor een statement.

Statement sieraden

Durf jij op te vallen? Met statement sieraden trek je de aandacht! De extravagante en gedurfde sieraden benadrukken jouw persoonlijke stijl. Oversized oorbellen met felle kleuren, chunky kettingen met opvallende hangers en grote ringen met unieke stenen. Statement sieraden transformeren je look. Dit jaar zien we een trend van eclectische en onconventionele ontwerpen. Materialen zoals acryl, hars en gekleurde edelstenen spelen een grote rol. Maak een krachtig statement met je sieradenkeuze en durf anders te zijn!

Vintage of retro sieraden

De tijdloze vintage of retro sieraden stralen elegantie en charme uit. Het geeft je look een vleugje nostalgie. In 2023 zien we een toenemende vraag naar sieraden, geïnspireerd door verschillende decennia. De jaren ‘20, ‘60 en ‘80 zijn enorm populair. Van art deco-stijl armbanden tot delicate parelkettingen en glinsterende broches. Vintage sieraden hebben een tijdloze aantrekkingskracht die nooit uit de mode raakt. Het dragen van retro sieraden laat zien dat je een unieke en verfijnde smaak hebt. Dus duik eens in je oma’s sieradendoos of bezoek antiekwinkels om een prachtig stuk te vinden!

De sieradentrends van 2023 zijn onder te verdelen in drie categorieën: symbolische sieraden, statement sieraden en vintage sieraden. Op zoek naar mooie nieuwe sieraden? Kijk eens bij Veerman Juwelen. Je vindt hier een groot aanbod prachtige sieraden. Sieraden zijn niet alleen modeaccessoires, maar ook een manier om jezelf uit te drukken. Dat maakt dat sieraden voor iedereen prachtige accessoires zijn. Iedereen heeft namelijk zijn eigen smaak en voorkeuren. Laat je creativiteit vooral de vrije loop gaan en omarm je persoonlijke stijl. Ontdek de schoonheid van sieraden!