Een tuin komt pas echt tot leven met de toevoeging van diverse en kleurrijke tuinplanten. Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of net begint: hier zijn enkele betoverende tuinplanten die je buitenruimte kunnen transformeren tot een groen paradijs.

Lavendel 

Lavendel staat bekend om de heerlijke geur. Toch herkennen veel mensen ze ook als prachtige paarse bloemen. Deze vaste plant gedijt goed in de volle zon en trekt niet alleen mensen aan vanwege de geur, maar ook vlinders en bijen.

Rozemarijn

Rozemarijn is niet alleen een smaakmaker in de keuken, maar ook een charmante toevoeging aan je tuin. Het heeft fijne naaldachtige bladeren en blauwe bloemen. Deze plant gedijt goed in zonnige en droge omstandigheden.

Hortensia

Hortensia’s staan bekend om hun weelderige bloeiende bloemen, variërend van wit en roze tot blauw en paars. Ze gedijen in vochtige, goed doorlatende grond en voegen een vleugje elegantie toe aan elke tuin.

Vlinderstruik

Wil je vlinders naar je tuin lokken? Dan is de vlinderstruik de perfecte keuze. Met zijn pluimvormige bloemen trekt deze struik vlinders aan in verschillende kleuren en maten. Met deze plant krijg je dus veel gezelligheid in je tuin!

Vaste zonnebloem

Voor een zonnige uitstraling in je tuin is de vaste zonnebloem een uitstekende keuze. Met zijn felgele bloemen voegt deze plant levendigheid toe aan elke border.

Hosta

Hosta’s zijn geliefd om de decoratieve bladeren en leven goed in de schaduw. Met verschillende bladkleuren en patronen voegen ze textuur en interesse toe aan schaduwrijke hoeken.

Lelies

Lelies zijn majestueuze bloemen met een onmiskenbare schoonheid en geur. Beschikbaar in diverse kleuren en variëteiten, zijn lelies een betoverende toevoeging aan elke tuin.

Vingerhoedskruid

Met zijn torenhoge bloemaren en kenmerkende klokvormige bloemen, voegt vingerhoedskruid hoogte en drama toe aan de tuin. Het trekt ook bijen aan en gedijt in halfschaduw.

Varens

Voor een vleugje elegantie en groen in de schaduw zijn varens een uitstekende keuze. Hun delicate bladeren voegen een vleugje weelderigheid toe aan schaduwrijke plekken.

Rudbeckia

Met zijn opvallende gele bloemen en donkere kegelvormige centra voegt rudbeckia warmte en kleur toe aan de tuin. Deze plant gedijt in de volle zon en trekt ook bijen en vlinders aan.

Ontdek de magie van tuinieren

Het kiezen van de juiste tuinplanten  is als het schilderen van een levendig kunstwerk in je buitenruimte. Mix en match kleuren, texturen en hoogtes om een boeiende en levendige tuin te creëren. Breng de magie van tuinieren naar je eigen achtertuin met deze betoverende tuinplanten en zie hoe je buitenruimte tot bloei komt.