Heb je een leuke caravan of chalet via Marktplaats kunnen kopen en wil je je caravan meer eigen maken? Gebruik dan plakplastic. Met plakplastic kies je zelf de kleuren of patronen van de wanden, de meubeltjes, je keuken, slaapkamers en toilet! Welkom bij dit DIY-project waarin we je laten zien hoe je eenvoudig en voordelig je caravan een make-over kunt geven met behulp van plakplastic. Een leuke manier om je caravan te personaliseren!

Welk plakplastic kopen

Kijk eens op de site van plakfoliewebshop en er gaat een wereld voor je open! Je kunt kiezen uit folie met marmer prints, houtprintjes, effen kleurig plakplastic in matte en glanstinten, een retro bloemetjesprint of een abstracte print met lijnen of ruitjes. Combineer de vele kleuren en patronen met elkaar en maak zo je eigen unieke stulpje!

Wat heb je nodig?

Voor dit DIY-project heb je de volgende materialen nodig:

 • Plakplastic in verschillende kleuren en patronen
 • Een schaar of snijmes
 • Een liniaal
 • Een ontvettingsmiddel
 • Een doekje of spons
 • Evt. een föhn (om het plakplastic beter te laten hechten)

Aan de slag!

Volg deze stappen om jouw caravan te restylen met plakplastic:

 1. Voorbereiding: Maak de objecten die je in de caravan wilt beplakken grondig schoon met water en ontvettingsmiddel. 
 2. Ontwerp: Bedenk hoe je jouw caravan wilt restylen. Wil je een effen kleur gebruiken of ga je liever voor een leuk patroon? Teken eventueel een ontwerp op papier om een idee te krijgen van het eindresultaat.
 3. Aanbrengen: Meet de benodigde hoeveelheid plakplastic af en knip dit op maat met behulp van een schaar of snijmes. Verwijder voorzichtig de achterkant van het plakplastic en breng het aan op de gewenste plekken in de caravan. Gebruik een rakeltje om luchtbellen te voorkomen en strijk hiermee ook het zelfklevende glad.
 4. Afwerking: Herhaal stap 3 totdat je tevreden bent met het resultaat. Gebruik indien nodig een föhn om het plakplastic beter te laten hechten.

Tips & Tricks

Hier zijn wat handige tips en tricks die je kunnen helpen bij dit DIY-project:

 • Wrapfolie behoort ook tot de mogelijkheden om je caravan te restylen. Wrapfolie is wat duurder dan plakplastic, maar is wat dikker en bevat vaak reliëf om bijvoorbeeld een stenen muur nóg echter te laten lijken. 
 • Experimenteer met verschillende kleuren en patronen om jouw caravan echt uniek te maken.
 • Als je een fout maakt, kun je het plakplastic voorzichtig verwijderen en opnieuw aanbrengen. Wees geduldig en neem de tijd.
 • Vraag eventueel hulp van een vriend of familielid als je het lastig vindt om het plakplastic alleen aan te brengen.

We hopen dat dit DIY-project je heeft geïnspireerd om jouw caravan of chalet te restylen met plakplastic. Het is een leuke en creatieve manier om je persoonlijkheid te laten zien en tegelijkertijd je caravan weer op te fleuren.