Wil jij graag je tafel af en toe een andere look geven maar niet permanent? Dan is een tafelzeil echt iets voor jou! Hier kun je je tafel wat kleur of andere look mee geven zonder dit permanent te doen. Het voordeel van een tafelzeil is dat het ook nog je tafel beschermt tegen vlekken en krassen. Een ander voordeel is dat je het dus per moment kan wisselen. Denk bijvoorbeeld aan de feestdagen, met de Kerst wil je een kerstsfeer creƫren maar met Pasen wil je de lente echt in huis hebben. In het voorjaar laten we felle kleuren en vrolijke printjes toe in huis. In het najaar komen juist de donkerdere kleuren aan bod. Pas dit volkomen aan jouw behoeftes en stijl aan. Ben je nog op zoek naar een tafelzeil? Neem dan eens een kijkje op www.hiptafelzeil.nl voor een uitgebreid assortiment tafelzeilen.

Je tafel beschermen op een mooie manier

Een tafelzeil beschermt je tafel tegen vlekken, krassen en andere beschadigingen. Heel handig dus zo een zeil! Je voorkomt dat je tafel er minder mooi uit gaat zien door deze beschadigingen tegen te houden. Met een tafelzeil fleur je de tafel ook nog eens volledig op wat ook mooi meegenomen is. De ideale overhang van een tafelzeil is circa 20 centimeter aan alle kanten. Zo hangt het zeil mooi over de tafel heen. Zo voorkom je dat het zeil te klein is en je tafel alsnog kan beschadigen. Aangezien tafelzeil vaak van PVC is gemaakt blijft eten en drinken er bovenop liggen. Daarnaast houdt het ook stoten tegen van vallende spullen. Deze kunnen namelijk zorgen voor deukjes in de tafel en dat wil je voorkomen.

Hoe maak je een tafelzeil schoon?

Om een tafelzeil lang goed te houden is het belangrijk dat deze goed schoon blijft. Eten en drinken wat er te lang op blijft liggen kan zorgen voor vlekken. Vlekken zoals tomaat, kerrie, mosterd etc. dienen gelijk verwijderd te worden met een vochtige doek. Dit zijn namelijk echte vlekmakers wat binnen een hele korte tijd ingetrokken is. Alleen hoe maak je een tafelzeil het beste schoon? Doe dit vooral met een mild schoonmaakmiddel. Normale schoonmaakmiddelen kunnen erg bijtend zijn en dat is niet goed voor PVC. Maak daarom een sopje met lauw water en een mild schoonmaakmiddel. Neem vervolgens het tafelzeil af met een vochtige doek. Hierna is het belangrijk nog een keer de vochtige doek over de tafel te halen zonder schoonmaakmiddel. Zo verwijder je alle schoonmaakmiddel resten van het zeil af. Voordat je er weer spulletjes op zet is het belangrijk dat het tafelzeil volledig droog is. Haal er eventueel een droge theedoek overheen om dit proces te versnellen.