De winter komt er weer aan en dat betekent maar één ding: tijd om je huis, tuin en terras helemaal klaar te maken voor de koudere temperaturen. Wist je dat de ideale maand om je tuin en terras winterklaar te maken oktober is? Gauw aan de slag dus, met de tips die wij je geven in de blog. Lees je mee?

Snoei hagen en planten

Snoeien kun je het best in het voorjaar of najaar doen. Zo zorg je ervoor dat je in het voorjaar weer supermooie, jonge planten terugkrijgt. De planten en hagen gaan namelijk weer helemaal uitlopen als je ze snoeit in het najaar of voorjaar. Zo zorg je er dus nu al voor, dat je volgende zomer weer volop kan genieten van de mooiste planten.

Bescherm je planten tegen de vorst

Niet alle planten kunnen tegen vorst. Het is dus verstandig om planten die niet winterhard zijn naar binnen te verplaatsen of te beschermen tegen vorst.  Dit doe je door een speciale planten hoes te kopen of door simpelweg je plant te beschermen met plastic. Echter, dit hoef je nog niet in oktober te doen want dan is het nog niet zo koud dat je planten er last van krijgen. Dit gebeurt vaak pas wanneer de temperatuur richting het vriespunt gaat.

Zorg voor wintergroen en mooie winterbloeiers in je tuin

Je wilt in de winter natuurlijk ook nog kunnen genieten van mooie planten. Zorg er dus in het najaar al voor dat je planten in je tuin plant die in de winter groen blijven. Zo heb je niet zo’n kale bende in de winter in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan hedera, de skimmia, de helleborus en winterviolen. Daarnaast kun je ook bijvoorbeeld najaarsbloeiers aanschaffen zoals de bolchrysant. Dit staat erg gezellig op het moment dat de dagen weer donker en grauw worden.

Installeer een glazen schuifwand om je overkapping

Door een glazen schuifwand om je overkapping te plaatsen, kun je veel langer genieten van je terras. Ook in de winter is het dan een fijne manier om vanaf een warm plekje te genieten van je tuin. Het zorgt ervoor dat je overkapping of veranda winddicht en waterdicht is, zodat jij daar heerlijk kunt zitten in de winter zonder het koud te krijgen. Zorg voor wat dekentjes en een heerlijke loungestoel en je kunt heerlijk genieten van de donkere winterdagen.