Wil je nieuwe eetkamerstoelen kopen, maar twijfel je of je de lederen of stoffen variant moet kopen? Ieder materiaal heeft zo z’n voor- en nadelen. Zowel stoffen als lederen eetkamerstoelen kunnen prachtig in je interieur staan. Hoe dan ook, om de keuze te maken is het misschien verstandig om te kijken naar de precieze voor- en nadelen van de twee soorten. Ben je benieuwd wat deze zijn? Lees dan vooral even verder.

De voor- en nadelen van leren eetkamerstoelen

Het kiezen voor lederen eetkamerstoelen kan voor jou de beste optie zijn of misschien juist niet. De voordelen van de lederen variant is dat het een stevig materiaal is. Daardoor gaan leren eetkamerstoelen een stuk langer mee. Hoe meer leren eetkamerstoelen worden gebruikt, hoe mooier ze eigenlijk worden. Dit komt omdat echt leer een beetje oprekt tijdens het gebruik. Het resultaat is dat je leren eetkamerstoelen hierdoor een doorleefde en comfortabele look krijgen. Ook is leer een natuurproduct, waardoor het ieder item een unieke uitstraling geeft. Tot slot is leer tijdloos; hierdoor kun je de eetkamerstoelen lang gebruiken en passen ze in elk interieur.

De nadelen van een leren eetkamerstoel is dat ze koud kunnen aanvoelen in de winter en kan glijden. Je mot leer tenslotte altijd blijven onderhouden.

De voor- en nadelen van stoffen eetkamerstoelen

Het fijne van stoffen eetkamerstoelen is dat deze nooit koud aanvoelen. Stof zorgt er dan ook voor dat je woning een warme en zachte uitstraling krijgt. Als je je stoffen eetkamerstoelen goed laat behandelen kun je chocoladevlekken of wijn druppels goed wegwerken van je stoel. Stoffen eetkamerstoelen zijn dan ook makkelijk schoon te houden met een stofzuiger.

De nadelen van stoffen eetkamerstoelen is dat er bij grof geweven stof kans op lusjes aanwezig is. Wanneer je huisdieren hebt, is het verstandig om te kiezen voor stoffen eetkamerstoelen van een gemeleerde stof of met microvezel erin. Eetkamerstoelen van ribstof en velours kunnen ook zorgen voor een zitspiegel. Dit kan je voorkomen door de andere kant op te vegen. Tot slot is dit type stof gevoeliger voor haren van huisdieren. Het is dus iets meer schoonmaken op dagelijkse basis.