Op maat gemaakte patches zijn een uitstekende manier om de identiteit van jouw organisatie te versterken. Of je nu een bedrijf, een vereniging of een militaire eenheid leidt, een aangepaste patch kan je helpen om je te onderscheiden van de massa. In deze tekst zullen we bespreken waarom op maat gemaakte patches een goede investering zijn, de verschillende soorten patches en hoe je de perfecte patch kunt maken.

Voordelen van aangepaste patches

Het gebruik van op maat gemaakte patches heeft vele voordelen. Ten eerste kunnen patches worden gebruikt om de identiteit van jouw organisatie te versterken en om het gevoel van eenheid onder de leden te vergroten. Door het dragen van een uniforme patch kunnen leden laten zien dat ze deel uitmaken van een groep en trots zijn op hun organisatie.

Daarnaast kunnen patches ook een praktisch doel dienen. Zo worden ze vaak gebruikt om militaire rangen, politie-insignes of andere kenmerken van de rang en functie van de drager te symboliseren. Dit maakt het gemakkelijk om snel te identificeren wie welke rol heeft binnen een organisatie of team. Aangepaste merchandise is een geweldige manier voor bedrijven, organisaties of individuen om hun stempel te drukken op het product dat ze ontwerpen.

Soorten patches

Er zijn verschillende soorten patches beschikbaar, elk met hun eigen specifieke toepassingen. De meest voorkomende soorten patches zijn onder andere geborduurde patches, geweven patches en PVC patches.

Geborduurde patches zijn de meest traditionele soort en worden vaak gebruikt voor militaire, politie- of scoutsgroepen. Ze worden gemaakt door het naaien van gekleurde draden op een stoffen achtergrond. Dit geeft een klassieke en professionele uitstraling. Geborduurde patches zijn duurzaam en gaan lang mee.

Geweven patches zijn vergelijkbaar met geborduurde patches, maar hebben een vlakkere uitstraling omdat de afbeelding in de stof wordt geweven. Geweven patches worden vaak gebruikt voor logo’s en andere gedetailleerde ontwerpen omdat de fijnere details beter kunnen worden weergegeven.

PVC patches zijn gemaakt van zacht, duurzaam plastic en hebben een driedimensionale uitstraling. Deze patches zijn weerbestendig en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze ideaal zijn voor buitentoepassingen.

De perfecte patch maken

Als je op zoek bent naar een op maat gemaakte patch, is het belangrijk om met een professionele leverancier te werken. Zij kunnen je helpen bij het ontwerpen van de patch, het kiezen van de juiste grootte, vorm en kleuren en het bepalen van het type stof dat het beste past bij jouw toepassing. Een goede leverancier zal ook in staat zijn om je te adviseren over de beste manier om jouw ontwerp om te zetten naar een patch.

Bij het maken van de perfecte patch is het ook belangrijk om na te denken over de achterkant van de patch. Patches kunnen worden bevestigd met lijm, klittenband, een speld of door ze op de stof te naaien. De keuze van de achterkant is afhankelijk van de gewenste toepassing. Ervoor zorgen dat alle details kloppen is essentieel voordat je een patch laat maken.